Штати закликають союзників у ЄС розірвати ядерну угоду з Іраном

Штати закликають союзників у ЄС розірвати ядерну угоду з Іраном

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс закликав союзників з ЄС припинити дію ядерної угоди з Іраном, а також попередив про подальші санкції Вашингтона щодо Тегерана.

Про це він заявив під час виступу на міжнародній конференції з урегулювання ситуації на Близькому Сході у Польщі, повідомляє агентство AFP.

"Настав час, щоб наші європейські партнери вийшли з іранської ядерної угоди і приєдналися до нас, оскільки ми чинимо економічний і дипломатичний тиск, необхідний для того, щоб дати іранському народу, регіону і світу мир, безпеку і свободу, на які вони заслуговують", - наголосив Пенс.

Віце-президент США назвав Іран "найбільшою загрозою миру і безпеці на Близькому Сході" і звинуватив режим Тегерана у намірах розпочати "новий Голокост".

Пенс засудив нову ініціативу Франції, Німеччини та Великої Британії, спрямовану на те, щоб європейський бізнес продовжував працювати в Ірані, попри відновлені санкції США.

"Це необачний крок, який тільки посилить Іран, послабить ЄС і ще більше збільшить відстань між Європою і Сполученими Штатами", - заявив він.

Читайте також: Підсанкційний Іран продовжує розділяти США та Європу

Як повідомлялося, у травні 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з ядерної угоди і відновив жорсткі санкції щодо Ірану. Тегеран у відповідь подав позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі. На думку Тегерана, санкції США завдають шкоди і без того слабкій економіці та порушують умови угоди про дружбу між двома країнами від 1955 року.

Іранська ядерна угода підписана в 2015 році у форматі P5+1 (постійні п'ять членів РБ ООН і Німеччина, а також ЄС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-