США та КНДР можуть офіційно завершити корейську війну 1950-53 років - ЗМІ

США та КНДР можуть офіційно завершити корейську війну 1950-53 років - ЗМІ

Укрінформ
США і Північна Корея можуть домовитися про те, щоб офіційно завершити корейську війну 1950-53 років на саміті цього тижня між двома лідерами держав.

Про це повідомляє Japan Times з посиланням на південно-корейські ЗМІ.

“Немає жодного способу дізнатися, яка це буде угода, але я вважаю, що Сполучені Штати та Північна Корея можуть досягти домовленості про завершення війни у будь-якому формулюванні", - заявив речник адміністрації президента Південної Кореї Кім Ей Кьом.

Президент США Дональд Трамп та північнокорейський лідер Кім Чен Ин планують провести свій другий саміт у середу та четвер у столиці В'єтнаму Ханой. Два лідери зустрілися в Сінгапурі у червні минулого року — що стало першою зустріччю президента США з лідером Північної Кореї.

На відміну від офіційної мирної угоди, декларація про закінчення війни є юридично необов'язковим документом та означатиме символічний кінець корейської війни, яка була завершена лише укладенням перемир'я між сторонами.

Оглядачі говорять, що мирна угода, можливо, як частина пакету стимулів та поступок з обох сторін, може, врешті-решт, стати інструментом досягнення денуклеаризації корейського півострова. Як повідомляв Укрінформ, імовірним місцем зустрічі між лідерами США та Північної Кореї може стати урядова резиденція у середмісті Ханоя.

Читайте також: Трамп прибуде до Ханоя напередодні саміту з лідером КНДР

Лідер Північної Кореї приїде до В'єтнаму 25 лютого, а його саміт з президентом США Дональдом Трампом запланований на 27-28 лютого.

Перші перемовини очільників двох держав відбулися 12 червня 2018 року в Сінгапурі. Тоді сторони підписали документ, згідно з яким Пхеньян зобов’язаний здійснювати ядерне роззброєння у відповідь на гарантії безпеки з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-