Вихід Британії з Євросоюзу можуть відкласти на два роки - ЗМІ

Вихід Британії з Євросоюзу можуть відкласти на два роки - ЗМІ

Укрінформ
У ЄС розглядають можливість відтермінувати вихід Великої Британії з Європейського Союзу на два роки.

Про це повідомляє The Guardian.

“Brexit може бути відкладений до 2021 року згідно з планами, що розглядаються найвищими посадовими особами ЄС, на тлі зростаючого роздратування щодо підходу до переговорів Терези Мей”, - йдеться у повідомленні.

Поінформовано, що додатковий період членства дозволить Великій Британії та ЄС розробити свої плани майбутніх відносин з метою вирішення ключової проблеми — долі ірландського кордону.

ЄС може проголосувати за відкладення Brexit, якщо Лондон зробить відповідне звернення та висловить готовність внести зміни в плани щодо виходу з Євросоюзу.

Читайте також: Мей обіцяє провести голосування щодо Brexit до 12 березня

Як зазначається, у ЄС існує стурбованість тим, що немає внутрішнього консенсусу щодо угоди про Brexit у Сполученому Королівстві, а також відносно позиції Великої Британії щодо того, які торговельні відносини вона хоче мати з ЄС, коли завершиться перехідний період.

Як повідомлялося, Європейське Співтовариство очікує, що голова уряду Великої Британії буде змушена відтермінувати Brexit на три місяці. Запланованим виходом країни з ЄС є 29 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-