Британські міністри хочуть відставки Мей за три місяці — The Guardian

Британські міністри хочуть відставки Мей за три місяці — The Guardian

Укрінформ
Міністри в уряді Великої Британії хочуть, щоб прем'єр-міністр країни Тереза Мей пішла у відставку після місцевих виборів у травні.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на джерела в уряді.

“Міністри хочуть, щоб Тереза Мей пішла у відставку після місцевих виборів у травні й дозволила новому лідеру провести наступний етап перемовин щодо Brexit”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє британська газета, міністри запропонували, щоб Тереза Мей пішла у відставку невдовзі після завершення першого етапу переговорів щодо Brexit. В іншому випадку, вона може програти голосування щодо вотуму недовіри, яке може відбутися наприкінці цього року.

Деякі урядовці вважають, що Мей повинна оголосити план свого відходу після результатів місцевих виборів. Це дозволить членам Консервативної партії позмагатися за лідерство в партії влітку.

Читайте також: ЄС очікує від Мей прохання відкласти Brexit на три місяці — ЗМІ

Зазначається, що міністри в уряді Мей, які підтримують Brexit, зацікавлені в тому, щоб новий лідер вів наступний етап перемовин із Європейським Союзом, який, як обіцяла Мей, буде включати більш активну участь політиків, а не радників.

Як повідомлялося, Велика Британія має залишити ЄС 29 березня цього року.

Водночас голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер 19 лютого заявив, що ніхто з членів ЄС не блокуватиме розширення періоду виходу Великої Британії зі спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-