Демпартія Молдови заявляє про втручання РФ у вибори

Демпартія Молдови заявляє про втручання РФ у вибори

Укрінформ
Демократична партія Молдови звернулася до міжнародної спільноти із заявою про втручання Росії в парламентські вибори.

Про це йдеться в оприлюдненому прес-релізі Демпартії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Справу", відкриту росіянами проти голови Демократичної партії (Влада Плахотнюка - ред.) за два дні до парламентських виборів в Республіці Молдова в Демпартії вважають "черговим яскравим прикладом нахабного втручання Російської Федерації з метою вплинути на результати виборів в нашій країні".

Молдавські демократи нагадали, що рік тому російські спецслужби вже робили спроби обмежити поїздки лідера Демпартії за кордон. Інтерпол, однак, кваліфікував тоді всі ці дії як політичне переслідування з боку Росії, відмовившись розглядати їх.

Демократична партія заявляє, що Росія не відмовляється від гібридної війни не тільки проти представників партії, яка править в Молдові, але і проти Республіки Молдова та її громадян, і які розцінюють нову акцію як серйозне втручання в хід виборів в нашій країні.

Читайте також: Лідери опозиції Молдови заявили, що їх намагалися отруїти ртуттю

Як відомо, чергові парламентські вибори в Молдові пройдуть у неділю, 24 лютого. Вибори пройдуть за новою, змішаною системою: 50 депутатів (з 101) будуть обрані за партійними списками, а решта 51 - за одномандатними округами. За даними соціологів, фаворитами передвиборчої гонки залишаються Демократична партія, Партія соціалістів і виборчий блок "ACUM", до складу якого входять партії "Дія та солідарність" і платформа "Гідність і правда".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-