Лідери опозиції Молдови заявили, що їх намагалися отруїти ртуттю

Лідери опозиції Молдови заявили, що їх намагалися отруїти ртуттю

Укрінформ
Співголови передвиборчого опозиційного блоку "ACUM" ("Зараз") Майя Санду і Андрій Нестасє заявили, що представники молдавської влади намагалися отруїти їх ртуттю.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Був період, коли мені було дуже погано. Після проведення відповідних медичних тестів, було виявлено, що в організмі підвищена концентрація важких металів. Після курсу лікування ці показники знизилися, проте незабаром з'явилися ті самі симптоми. Аналогічна ситуація сталася і з Нестасє", - заявила журналістам лідер опозиційної партії "Дія і солідарність" Майя Санду.

За її словами, лікарі запевнили, що така висока концентрація важких металів може бути тільки наслідком зовнішнього впливу.

Її соратник по опозиційному передвиборчому блоку, голова партії "Платформа "Гідність і правда" Андрій Нестасє, в свою чергу, заявив, що "нинішня молдавська влада розгорнула широку і жорстоку кампанію дискредитації опозиції".

Представник правлячої в Молдові Демократичний партії Серджіу Сирбу всі обвинувачення на адресу влади спростував, заявивши, що самі лідери опозиції "займаються отруєнням виборців брехнею і дезінформацією".

Читайте також: Парламентські вибори у Молдові: знову між Сходом і Заходом

Як повідомлялося, чергові парламентські вибори відбудуться у Молдові у неділю, 24 лютого. Вибори пройдуть за новою, змішаною системою: 50 депутатів (з 101) будуть обрані за партійними списками, а решта 51 - по одномандатних округах. За попередніми даними соціологів, шанси потрапити до майбутнього парламенту мають Демократична партія, Партія соціалістів, і виборчий блок "ACUM", до складу якого входять партії "Дія і солідарність" і "Платформа "Гідність і правда".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-