Італія оштрафувала Ryanair і Wizzair через правила для багажу

Італія оштрафувала Ryanair і Wizzair через правила для багажу

Укрінформ
Антимонопольний комітет Італії (AGCM) оштрафував авіаперевізників Ryanair і Wizzair у розмірі трьох і одного мільйонів євро відповідно через запровадження нових правил перевезення ручного багажу.

Про це повідомляє Euronews.

"Ручна поклажа є важливим елементом обслуговування повітряного транспорту, і її транспортування повинно бути дозволене без додаткових витрат", - йдеться у заяві італійського регулятора.

З листопада минулого року обидві компанії беруть плату з пасажирів, які беруть невеликі валізи в кабіну літака. Антимонопольний комітет Італії вважає це неправильною торговельною практикою, яка вводить клієнтів в оману у питанні ціни квитка.

Читайте також: У популярних лоукостерів здорожчало перевезення малого багажу

Як повідомлялося, з 1 листопада минулого року Wizz Air дозволяє брати до салону літака одну сумку розміром до 40х30x20 см і вагою до 10 кг, а в Ryanair розміри ще менші - максимум 40x25х20 см. Щоб взяти на борт ще одне місце ручної поклажі, потрібно придбати послугу пріоритетної посадки. Wizz Air також ввів нову норму платного перевезення багажу 10 кг з ціною перевезення від 7 євро.

Обидва авіаперевізники аргументували зміну політики необхідністю зменшити затримки рейсів, пов'язані з опрацюванням ручної поклажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-