Ситуація в Угорщині є наслідком кампанії з дезінформації населення — речник ЄК

Ситуація в Угорщині є наслідком кампанії з дезінформації населення — речник ЄК

Укрінформ
Ситуація, що склалася унаслідок розгорнутої урядом Угорщини інформкампанію проти Єврокомісії, її міграційної політики, є спробою нав’язати народу країни хибні уявлення про ЄК.

Про це під час брифінгу для преси у середу заявив речник Європейської Комісії Маргаритіс Шинас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є поточна ситуація відкритим конфліктом між Будапештом і Брюсселем, речник зауважив:

«Ні, це не є відкритим конфліктом. Це не війна. Але це той випадок, коли народ Угорщини не отримує факти. Йому пропонують якісь альтернативні факти, фантазії, або інші історії такого ґатунку. Ми будемо відповідати".

Він нагадав, що перші так звані опитувальники щодо міграційної політики ЄС були надіслані у всі домівки угорців ще два роки тому, вони містили запитання та робили висновки щодо позиції Комісії.

"Колегія вирішила відповісти на цей опитувальник. Ми зробили так цього разу, і не будемо й надалі вагатися відповідати з фактами на все, що подано у невірному світлі для угорців. Це наш обов’язок, і ми це зробимо», - додав Шинас.

Читайте також: Помпео обговорив з угорським прем'єром протидію Росії – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, угорський уряд Віктора Орбана розпочав кампанію, спрямовану проти Юнкера та американського бізнесмена Джорджа Сороса, в якій йдеться про "план Брюсселя заохочувати міграцію до Європи". Це викликало негативну реакцію у Президента Єврокомісії, який назвав такі твердження брехливими, та у Європейській народній партії, до «родини» якої входить політична сила Орбана, правляча угорська партія Fidesz. Зокрема, Президент ЄНП Джозеф Доул наголосив на тому, що “замість того, щоб перетворювати Брюссель на ворожу примару, Угорщина має зрозуміти, що сама є його (офіційного Брюсселя) частиною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-