Помпео обговорив з угорським прем'єром протидію Росії – Держдеп

Помпео обговорив з угорським прем'єром протидію Росії – Держдеп

Укрінформ
Глава Держдепу США Майкл Помпео в Будапешті обговорив з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном протидію російській агресії в Європі та зміцнення альянсу НАТО.

Про це повідомив у понеділок заступник речника Державного департаменту США Роберт Паладіно, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар США Майкл Помпео провів зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у Будапешті, щоб обговорити двосторонні відносини між США й Угорщиною, включаючи нинішні зусилля США щодо зміцнення двосторонніх відносин у сфері безпеки, протидії російській агресії та зміцнення НАТО", - зауважили в Держдепі.

Читайте також: Уряд Орбана копіює тактику Кремля щодо усунення опозиційних медіа - Тимчук

При цьому повідомляється, що держсекретар позитивно оцінив рішення угорської сторони щодо закупівлі "потужних оборонних можливостей" зі Сполучених Штатів.

Сторони також обговорили питання "регіональної стабільності, інтеграції до ЄС Західних Балкан, необхідності диверсифікації енергетики Центральної Європи та перспектив у трансатлантичних відносинах".

Читайте також: Помпео закликав Угорщину підтримувати Україну у протистоянні агресії РФ

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Майк Помпео у понеділок розпочав європейське турне, під час якого заплановані його візити до Угорщини, Словаччини, Польщі, Бельгії й Ісландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-