Ситуація на Азові у пріоритеті для європейської дипломатії — представник при ООН

Ситуація на Азові у пріоритеті для європейської дипломатії — представник при ООН

Керченська криза
Укрінформ
Порушення Росією міжнародного права в Азовському морі, а також її збройна агресія в Чорному морі наразі викликає одне з головних занепокоєнь європейської дипломатії та є пріоритетом зусиль Євросоюзу щодо реагування на агресію РФ.

З такою заявою виступив у середу на засіданні Генасамблеї ООН по ситуації в Україні постійний представник ЄС при ООН Жоао Вале де Альмейда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ситуація в Азовському морі є одним із пріоритетів нашого порядку денного. Європейський Союз висловлює своє найсерйозніше занепокоєння у зв'язку з небезпечним зростанням напруженості в Азовському морі й Керченській протоці та порушеннями з боку РФ Міжнародного права, що призвело до захоплення українських суден та їхніх команд Росією, а також до обстрілу, внаслідок якого були поранені кілька українських військовослужбовців", - наголосив представник Євросоюзу.

Він підкреслив, що застосуванню військової сили з боку Росії немає виправдання. "Агресивні дії РФ також впливають на ситуацію безпеки в усьому регіоні Чорного моря", - підкреслив Вале де Альмейда.

Крім того, він закликав Росію від імені Євросоюзу до "скорішого та безумовного звільнення всіх затриманих військовослужбовців України, а також до повернення всіх захоплених суден".

Читайте також: Порошенко - Генасамблеї ООН: Росія не демонструє жодного наміру зупинитися

За словами європейського дипломата, "ЄС також очікує, що Росія забезпечить безперешкодний та вільний прохід через Керченську протоку в Азовське море та з нього – у відповідності до Міжнародного права".

Вале де Альмейда пообіцяв, що в Брюсселі уважно стежитимуть за ситуацією. "Ми повні рішучості діяти відповідним чином в тісній координації з нашими міжнародними партнерами",- заявив постійний представник Євросоюзу при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-