Держдеп спростував заяву Лаврова, що Штати хочуть

Держдеп спростував заяву Лаврова, що Штати хочуть "розколоти" Сирію

Укрінформ
Офіційний Вашингтон категорично спростував несподівану заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що Сполучені Штати ніби прагнуть "розколоти" Сирію по річці Євфрат.

Про це заявив у вівторок під час прес-брифінгу в Державному департаменті США заступник речника зовнішньополітичного відомства Роберт Паллаідіно, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Абсолютно ні, - відповів представник Держдепу на запитання журналіста, чи мають на меті США "розколоти" Сирію, як про це заявив російський міністр Лавров.

Читайте також: Помпео жорстко поговорив з Лавровим про "Новічок", ракетний договір і Венесуелу

"Ми чітко заявили, що підтримуємо політичне рішення під егідою ООН, і саме це ми продовжимо робити", - наголосив Палладіно.

Він підкреслив, що позиція США в сирійському питанні не змінилася.

"Єдиним шляхом в Сирії є політичне рішення під егідою Женевського процесу, і це включає конституційну реформу, вибори під егідою ООН, і все має бути зроблено відповідно до Резолюції 2254 Ради Безпеки ООН", - зауважив офіційний представник Державного департаменту США.

Читайте також: Курди близькі до взяття останнього анклаву ІДІЛ у Сирії - Reuters

У середу, як повідомили російські ЗМІ, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що мета США – "Сирію розколоти та створити на східному березі (Євфрату – ред.) квазідержаву".

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про вивід військ США із Сирії, оскільки, за його словами, вони перемогли ІДІЛ і виконали свою місію. Водночас, офіційний Вашингтон продовжує дипломатичні зусилля в рамках ООН щодо встановлення миру на сирійській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-