Помпео жорстко поговорив з Лавровим про

Помпео жорстко поговорив з Лавровим про "Новічок", ракетний договір і Венесуелу

Укрінформ
Держсекретар США Майкл Помпео провів телефонну розмову з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, висловивши жорстку позицію Вашингтона щодо відповідальності Москви за хімічну атаку в Солсбері, виконання Договору РСМД, а також демократичного переходу в Венесуелі.

Розмова відбулася напередодні, зазначили в офісі речника Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Помпео знову підкреслив рішучість США притягти Росію до відповідальності за використання хімічної зброї в Солсбері (Велика Британія) через санкції, як того вимагає Закон", - зауважили в Держдепі.

Крім того, Помпео підкреслив позицію Вашингтона в контексті Договору про скорочення ракет середньої та малої дальності: якщо Росія не повернеться до повного й контрольованого виконання ДРСМД, він припинить своє існування через шість місяців після 2 лютого.

Читайте також: Столтенберг розповів про плани НАТО щодо ракетного договору

Глави зовнішньополітичних відомств також обговорили ситуацію в Венесуелі, зокрема щодо мирного переходу до демократії, "що відповідає інтересам як Сполучених Штатів, так і Росії", підкреслили в Держдепартаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Майкл Помпео зараз перебуває у європейському турне, яке включає його візити до Угорщини, Словаччини, Польщі, Бельгії й Ісландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-