ЄС закликав Швейцарію ухвалити погоджену двосторонню угоду навесні

ЄС закликав Швейцарію ухвалити погоджену двосторонню угоду навесні

Укрінформ
ЄС висловив жаль з приводу того, що Швейцарія не змогла погодити текст Інституційної рамкової угоди з ЄС, та закликав парламент країни розглянути погоджений документ навесні з метою збереження позицій Швейцарії на внутрішньому ринку ЄС.

Відповідна резолюція Ради міністрів ЄС поширена на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС висловлює глибокий жаль, що Федеральна Рада (уряд) Швейцарії не ухвалила результати переговорів у грудні 2018 року, закликає Федеральну Раду підтримати погоджений текст Інституційної рамкової угоди та передати її на ухвалення Федеральної Асамблеї (парламенту) після завершення консультацій між зацікавленими сторонами навесні 2019 року. Рада ЄС підкреслює, що ухвалення Інституційної рамкової угоди на основі представленого тексту є передумовою для укладення подальших угод щодо участі Швейцарії у внутрішньому ринку ЄС», - йдеться у документі.

Євросоюз привітав зусилля Швейцарії з приведення власного міграційного законодавства у відповідність до європейських правових норм та підтвердив, що вільне переміщення осіб є однією з головних основ політики ЄС, і що внутрішній ринок та всі його «чотири свободи» (свобода руху людей, капіталів, товарів та послуг) є неподільними.

Читайте також: Рівень імміграції до Швейцарії зріс за 2018 рік

Як вже повідомлялося, ЄС і Швейцарія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої Інституційної рамкової угоди у травні 2014 року. Переговори були завершені наприкінці 2018 року. У січні 2019 року політичне керівництво Швейцарії закликало ЄС поновити переговори, адже запропоновані зміни не підтримуються більшістю населення країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-