Рівень імміграції до Швейцарії зріс за 2018 рік

Рівень імміграції до Швейцарії зріс за 2018 рік

Укрінформ
У 2018 році зріс рівень імміграції до Швейцарії, в результаті чого чисельність іноземного населення в країні перевищила 2 млн чоловік.

Про це повідомляє Reuters.

«Торік імміграція до Швейцарії знову зросла, в результаті чого чисельність іноземного населення перевищила 2 мільйони людей», - йдеться в повідомленні.

Згідно зі статистикою, чиста імміграція громадян ЄС і країн-членів ЄАВТ у Швейцарію в 2018 році зросла майже на 31 тисяч осіб, що значно більше, ніж було в 2017 році.

Як відомо, уряд Швейцарії відкрив двері для вільного пересування жителів Європейського Союзу, Ісландії, Ліхтенштейну і Норвегії в обмін на доступ до єдиного ринку ЄС. Крайні праві активісти скаржаться, що подібний захід призвів до того, що тепер Швейцарію «наводнили» іноземці, склавши чверть населення країни.

Читайте також: Євросоюз планує відкрити гуманітарний офіс у столиці Венесуели

Народна партія Швейцарії і група AUNS, яка виступає проти ЄС, готують обов'язковий референдум в рамках швейцарської системи прямої демократії. На голосування буде винесено питання про скасування угоди з ЄС про вільне пересування, якщо переговори про припинення цієї практики не принесуть плодів протягом року.

Дата референдуму ще невідома.

Швейцарський уряд виступає проти подібних заходів, закликаючи зберегти вільне пересування як невід'ємну частину відносин держави з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-