Євросоюз планує відкрити гуманітарний офіс у столиці Венесуели

Євросоюз планує відкрити гуманітарний офіс у столиці Венесуели

Укрінформ
Європейський Союз має намір відкрити гуманітарний офіс у столиці Венесуели Каракасі, аби полегшити доставку гуманітарних вантажів та допомоги для найбільш уазливих верств населення країни.

Про це заявив речник Єврокомісії Маргарітіс Шинас на брифінгу у вівторок, 5 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щоб спростити надання гуманітарної допомоги партнерам на місці, ЄС має намір відкрити гуманітарний офіс у Каракасі. Допомога народу Венесуели, який потребує такої підтримки, залишається пріоритетом для Європейського Союзу», - наголосив речник Єврокомісії.

Він повідомив, що Єврокомісія оголосила сьогодні про надання Венесуелі чергового пакету гуманітарної допомоги на 5 мільйонів євро, що доводить загальний обсяг допомоги ЄС для цієї країни з початку минулого року до майже 40 мільйонів євро.

Читайте також: Венесуельських військових закликали переходити до Гуайдо

За словами речника, гуманітарна допомога передбачає, передусім, забезпечення надзвичайних потреб населення, зокрема у сферах охорони здоров’я, доступу до водопостачання та санітарних засобів. Ще один важливий напрямок гуманітарних зусиль ЄС – забезпечення доступу дітей до освіти.

Як повідомляє Єврокомісія, гуманітарна допомога від ЄС буде також доправлятись у сусідні країни, які приймають біженців із Венесуели.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-