Венесуельських військових закликали переходити до Гуайдо

Венесуельських військових закликали переходити до Гуайдо

Укрінформ
Представники 12 держав Північної та Південної Америки закликали венесуельських військових присягнути на вірність Гуайдо.

Про це йдеться у декларації так званої “лімської групи”, ухваленій за підсумками зустрічі у Оттаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Уряди Аргентини, Бразилії, Канади, Чилі, Колумбії, Коста Рики, Гватемали, Гондурасу, Панами, Парагваю та Перу закликають Збройні сили Венесуели продемонструвати свою відданість тимчасовому президентові у його конституційних функціях Головнокомандувача. Ми також закликаємо Збройні сили не перешкоджати надходженню та транзиту гуманітарної допомоги венесуельцям”, - зазначається у документі.

Водночас підписанти висловилися проти застосування сили для вирішення кризи у Венесуелі. “Члени групи підтверджують свою підтримку процесу мирної передачі влади за допомогою політичних та дипломатичних методів без використання сили”, - зазначили члени “Лімської групи”.

Читайте також: Канада не розглядає введення військ до Венесуели - Фріланд

Один із раніше впливових членів “лімської групи” - Мексика - не брала участі у засіданні в Оттаві, оскільки чинне керівництво країни прихильно ставиться до Мадуро.

.Фото: Еl Nacional

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-