У Чорне море увійде флагман Постійної протимінної групи НАТО

У Чорне море увійде флагман Постійної протимінної групи НАТО

Укрінформ
У Чорне море увійде флагман Постійної протимінної групи НАТО №2 - Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2). Корабель FGS Werra (А 514), що є плавбазою ВМС Німеччини, 15 лютого кинув якір біля військового причалу Стамбула.

Про це повідомляє у Facebook головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко з посиланням на моніторингову групу «Майдану закордонних справ», «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень».

"15 лютого до протоки Босфор курсом на Стамбул увійшов флагман SNMCMG2 - німецький корабель комплексного постачання FGS Werra (А 514) типу «Ельба». Приблизно о 8 год. 15 хв. корабель пришвартувався в Стамбулі біля військового причалу на мисі Сарайбурну (поряд зі знаменитим палацом Топкапи)", - зазначив керівник проекту Андрій Клименко.

Німеччина очолила SNMCMG2 в січні 2019 на ротаційній основі. Командир - Commander Martin SCHWARZ, German Navy. Цікаво, що FGS Werra (А 514) прибуває до регіону майже без зупинки: 2 лютого він вийшов з німецької військово-морської бази в Вільгельмсхафені й зробив тільки одну зупинку 11-12 лютого в грецькому порту.

Клименко уточнив, що серія з шести плавбаз типу «Ельба» (проект 404), призначених для мобільного забезпечення в морі ракетних катерів і торпедних катерів і тральщиків, у зоні відповідальності національних військово-морських сил. Основними завданнями екіпажу корабля є ремонт, відновлення і діагностика техніки і зброї, забезпечення кораблів пально-мастильними матеріалами, продовольством, боєприпасами і спорядженням, а також за необхідності - електроенергією.

Читайте також: Порошенко обговорив зі Столтенбергом співпрацю Україна-НАТО

Корабель здатний перевозити 450 т дизельного пального, 11 т машинних олив, 27 т продовольства, 150 т прісної води, 130 т боєприпасів і спорядження. На палубі може розміщуватися вертоліт NH90 або Sea King. Особливістю плавбаз типу «Ельба» є використання змінних контейнерних модулів, склад яких залежить від характеру бойової діяльності забезпечуваних кораблів.

Як повідомлялося, цього року буде активізовано військово-морську присутність НАТО у Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-