Французький міністр назвав політику США в Сирії «загадкою»

Французький міністр назвав політику США в Сирії «загадкою»

Укрінформ
Французький міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан цієї п’ятниці заявив, що політика, яку проводить Вашингтон на північному сході Сирії, є для нього «загадкою», коментуючи рішення президента США Дональда Трампа про виведення військ.

Про це у виступі на Мюнхенській конференції сказав міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є одна річ, яку я не розумію в американській політиці в цьому регіоні. Як спочатку модна бути дуже проти Ірану, але в той самий час, вирішити вивести війська з північно-східної Сирії, коли всім знають, що це закінчиться активізацією Ірану в регіоні. Це загадка», - сказав Дріан.

Він нагадав про те, що його країна є одним з ключових союзників коаліції, лідером якої є США, у боротьбі з ІДІЛ у Сирії та Іраку.

Він також наголосив на тому, що Франція підтримує ідею багатостороннього співробітництва.

«Ми твердо віримо, що нове зобов'язання щодо різнобічного підходу, Альянс для багатостороннього співробітництва, є більш необхідним, ніж будь-коли. Особливо якщо ми хочемо стабілізувати світовий порядок, заснований на правилах, дотримуватися його принципів і адаптувати його до нових викликів, коли це необхідно", - сказав він.

Читайте також: ІДІЛ контролює "лише пару кілометрів і одне місто" в Сирії - Грем

Як відомо, сьогодні у Мюнхені відкрилася 55-та конференція з безпеки. Участь у триденному форумі візьмуть понад 30 глав держав і урядів, понад 80 міністрів закордонних справ і оборони, а також високопоставлені особи, які приймають рішення, експерти, економісти, представники міжнародних і громадських організацій.

Президент України Петро Порошенко виступить у панельній дискусії в суботу і проведе низку двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-