Франція повертає свого посла до Італії

Франція повертає свого посла до Італії

Укрінформ
Посол Франції в Італії, якого викликали до Парижа для консультацій через низку заяв італійських високопосадовців, повернеться до Рима у п’ятницю, 15 лютого.

Про це заявила міністр з європейських питань міністерства Європи та закордонних справ Франції Наталі Луазо, повідомляє агентство Reuters.

"Він (посол Франції в Італії - ред.) повертається до Рима сьогодні", - сказала вона.

Як повідомлялося, 7 лютого міністерство закордонних справ Франції вирішило відкликати для консультацій свого посла в Італії через безпрецедентну ситуацію, яка склалася у відносинах двох країн. Уряд французького президента Еммануеля Макрона заявив, що йому набридли "системні, безпідставні" атаки італійських політичних лідерів проти Франції.

Читайте також: Франція вперше з часів Другої світової відкликає свого посла в Італії

Дипломатичні джерела повідомили, що Париж вирішив діяти після словесних нападів з боку італійських міністрів, очолюваних заступником голови уряду Луїджі ді Майо, керівником партії "Руху 5-зірок". Зокрема він звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи. Крім того, він провів зустріч представниками французького руху "жовтих жилетів".

Франція вперше з 1945 року відкликала свого посла з Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-