Німецька розвідка перевіряє зв'язки ультраправих партій з Росією - ЗМІ

Німецька розвідка перевіряє зв'язки ультраправих партій з Росією - ЗМІ

Укрінформ
Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини (BfV) перевіряє зв'язки Росії з німецькими ультраправими партіями, включаючи партію "Альтернатива для Німеччини" (AfD).

Про це повідомляє Reuters із посиланням на групу газет медіаконцерну RND.

Німецьке національне розвідувальне агентство перевіряє зв'язки Росії з німецькими ультраправими партіями, включаючи антиміграційну "Альтернатива для Німеччини" (AfD)”, - йдеться у повідомленні.

За даними німецьких ЗМІ, Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини ухвалило відповідне рішення після наради зі своїми регіональними підрозділами у середу у місті Потсдам. Рішення було ухвалене на тлі занепокоєння щодо того, що Москва спробує вплинути на вибори до Європарламенту у травні цього року, та регіональні вибори у східних землях Німеччини, які також відбудуться цього року.

Читайте також: До підпалу спілки угорців в Ужгороді причетний німецький журналіст

Як повідомляють газети, перевірка, в якій братимуть участь представники головного офісу Агентства та представники зі східних земель, буде здійснюватися протягом наступних кількох місяців.

За даними RND, загалом у німецькій спецслужбі вважають, що політики з партії AfD мають “мінімальні та обмежені” контакти з Росією.

У німецькому відомстві відмовилися коментувати новину.

Зазначається, що у 2017 році тоді ще лідер партії AfD Фрауке Петрі провела зустріч з російськими чиновниками у Москві напередодні німецьких федеральних виборів. На тій зустрічі також був присутній один із радників президента РФ Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-