Помпео: США не розмістять технології в країні, де Китай зможе викрадати інформацію

Помпео: США не розмістять технології в країні, де Китай зможе викрадати інформацію

Укрінформ
США ніколи не розмістять власної інфраструктури в тих країнах, де буде загроза проникнення чи їх викрадення за допомогою китайських технологій.

На цьому під час спільної прес-конференції у Варшаві з главою МЗС Польщі Яцеком Чапутовичем заявив держсекретар США Майк Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“CША ніколи не розмістять свого обладнання у країні, де є загроза, що китайці зможуть викрадати інформацію. Однак, кожна країна повинна буде зробити у цій справі власний вибір”, - заявив Помпео.

У свою чергу Чапутович зазначив, що в цьому питанні триває дискусія всередині ЄС.

“Звичайно, що ЄС відкритий на інвестиції також і з-за меж Спільноти. Однак, з іншого боку питання безпеки, про які ми тут говоримо, без сумніву впливатимуть на рішення у цій сфері”, - заявив глава польської дипломатії.

Він додав, що в цьому питанні триває обмін інформацією як усередині ЄС, так і між країнами.

Читайте також: Помпео застерігає Європу від "загарбницьких інвестицій" КНР і Росії

Як інформувалося, перед візитом до Польщі на конференцію по Близькому Сходу 13-14 лютого Помпео відвідав Угорщину та Словаччину. Там він також розповів про ризики використання товарів китайської компанії Huawei. Він попередив про можливі порушення особистого простору, а також про ризик того, що Китай скористається присутністю свого технологічного гіганта всупереч інтересам цих країн.

На початку січня польські спецслужби затримали у Варшаві китайського співробітника компанії Huawei та громадянина Польщі, яких підозрюють у шпигунській діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-