Багато хто в Європі розуміє, що не варто залежати від російського газу - Помпео

Багато хто в Європі розуміє, що не варто залежати від російського газу - Помпео

Укрінформ
Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що багато країн Європи усвідомлюють справжню мету Росії, яка пропонує їм свій газ, і що залежати від цього – не в інтересах європейських держав.

На цьому він наголосив у вівторок у Варшаві, під час спільної прес-конференції зі своїм польським колегою Яцеком Чапутовичем, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Америка робитиме все можливе в рамках своїх повноважень, щоб запевнитись, що інтереси європейської безпеки стоять на першому місці, коли йдеться про рішення в енергетичній сфері. І ми вважаємо, що багато країн Європи погоджуються з нами, підтримують це і розуміють, що залежність від російського природного газу - не в їхніх інтересах, і що їм потрібно диверсифікувати ці джерела", - наголосив глава Державного департаменту США.

Читайте також: Помпео застерігає Європу від "загарбницьких інвестицій" КНР і Росії

Помпео при цьому конкретизував, що проект газопроводу "Північний потік - 2" вписується в це бачення та не відповідає інтересам Європи.

"Ми вважаємо, це забезпечить потоки грошей росіянам, що підриває європейську національну безпеку", - наголосив державний секретар США.

Як раніше повідомляло агентство, раніше під час візиту Помпео Штати та Угорщина домовились щодо постачання військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-