Екс-радник Макрона працював на російських олігархів - ЗМІ

Екс-радник Макрона працював на російських олігархів - ЗМІ

Укрінформ
Екс-радник французького президента Еммануеля Макрона, Александр Беналла, надавав російським олігархам посередницькі послуги для укладення контрактів на охоронні послуги.

Про це повідомляється у розслідуванні французького видання Mediapart.

«За допомогою Александра Беналли, колишнього радника президента Франції Еммануеля Макрона, було підписано три контракти про надання послуг у сфері охорони з російськими олігархами Іскандером Махмудовим та Фархадом Ахмедовим на загальну суму 2,2 мільйони євро», - йдеться у повідомленні.

Так, зокрема, Іскандер Махмудов, який є власником "Уральської гірничо-металургійної компанії", уклав контракт на охорону своєї нерухомості і членів сім'ї у Франції і Монако. Контракт був підписаний з французькою фірмою Mars, яка отримала 28 червня 2018 року від цього російського олігарха 294 тисяч євро. Власником фірми виявився колишній співробітник жандармерії Венсан Краз. Він відповідав за безпеку в партії французького президента «Вперед, Республіка!».

Зазначається, що ім'я Краза вже давно фігурувало у скандальній справі екс-радника президента. Обидва вони опинилися під слідством у справі про застосування сили до учасників демонстрації в Парижі. Згодом, 23 липня минулого року, Беналла був звільнений із президентської адміністрації. Тоді ж роботу в партії Макрона втратив і Краз.

Читайте також: Екс-дружина олігарха Ахмедова відсудила у нього понад $570 мільйонів

Перший контракт із Махмудовим був укладений за участю Беналла ще до його звільнення з адміністрації президента.

Як відомо, Національна фінансова прокуратура Франції уже почала розслідування щодо контракту Беналли з Махмудовим після публікації згаданого розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-