Макрон не поїде на Мюнхенську конференцію з безпеки

Макрон не поїде на Мюнхенську конференцію з безпеки

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон відмовився від участі в цьогорічній Мюнхенській конференції з безпеки.

Про це в четвер, 7 лютого, заявив речник конференції, наголосивши, що відмова французького президента від участі була підтверджена ще минулої п'ятниці, передає dw.

У той же час у Єлисейському палаці також заявили, що президент Франції не поїде цього року не лише до Мюнхена, а загалом не буде здійснювати закордонних поїздок до середини березня. Макрон хоче повністю присвятити себе діалогу з громадянами на тлі кризи з протестами "жовтих жилетів", наголошується у заяві. Для переговорів Макрон має здійснювати поїздки Францією.

Читайте також: Франція вперше з часів Другої світової відкликає свого посла в Італії

У заяві Єлисейського палацу також ідеться про те, що Макрон невдовзі планує висунути нові пропозиції щодо реформи Євросоюзу. Може йтися про реформу правил європейської конкуренції. Німеччина і Франція закликали до цього після того, як Єврокомісія заблокувала злиття залізничних потужностей німецької компанії Siemens та французької Alstom.

Читайте також: Париж може піти проти Берліна у питанні «Північного потоку-2» - ЗМІ

Нагадаємо: наприкінці січня Макрон відмовився від поїздки на Всесвітній економічний форум у Давосі - також через протести "жовтих жилетів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-