У Мей хочуть змін в угоді заради “м’якого” Brexit

У Мей хочуть змін в угоді заради “м’якого” Brexit

Укрінформ
Офіційний речник прем’єр-міністра Терези Мей заявив, що до угоди про вихід Великої Британії з ЄС мусять бути внесені зміни, щоби не допустити жорсткого варіанту Brexit.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву речника Мей

«Якщо Європейський Союз хоче врегульованого угодою виходу Великої Британії, то зміни до неї просто необхідні», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, ряд лідерів ЄС, включаючи президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, нещодавно повністю виключили можливість перегляду угоди про Brexit, зокрема в тій частині, яка найбільше хвилює Лондон – про статус кордону між британською Північною Ірландією та Республікою Ірландія.

Члени уряду Великобританії в секретному режимі обговорили можливість відтермінування виходу країни зі складу ЄС на два місяці.

Читайте також: Берлін вірить у можливість "м'якого" Brexit

Водночас Ірландія веде переговори з Брюсселем щодо компенсацій експортних втрат в разі жорсткого Brexit. Йдеться про збитки в розмірі 4,5 млрд євро (3,96 млрд фунтів стерлінгів), якщо Велика Британія наступного місяця вийде з ЄС без угоди. У Єврокомісії також розглядають питання про можливість виплат Ірландії постійних компенсацій, які «можуть тривати роками».

«Ірландія веде переговори з ЄС про матеріальний надзвичайний фонд Brexit, який компенсує», - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-