Nissan відмовилася від виробництва позашляховика в Британії

Nissan відмовилася від виробництва позашляховика в Британії

Укрінформ
Компанія Nissan оголосила про відмову від планів проводити свій позашляховик X-Trail у Великій Британії.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Рішення компанії нанесло серйозний удар по позиціях прем'єр-міністра Терези Мей, яка домагалася відкриття виробництва цієї моделі на півночі Англії в спробах зберегти довіру до британської економіки після виходу країни з ЄС", - йдеться в повідомленні.

Nissan заявила про намір консолідувати виробництво автомобіля нового покоління X-Trail на заводі на японському острові Кюсю, де в даний час випускається ця модель. Це дозволить компанії знизити інвестиційні витрати на ранніх стадіях проекту.

Це анулює рішення компанії про випуск позашляховиків на заводі Nissan в Сандерленді на півночі Англії, на якому працюють 7 тисяч осіб, створеному в кінці 2016 року. Завод продовжить випуск моделей Juke і Qashqai. У недільному оголошенні компанії не згадується про будь-які звільнення, пов'язаними з рішенням щодо X-Trail.

«Хоча ми приймали це рішення, виходячи з ділових міркувань,але те, що зберігається невизначеність щодо майбутніх відносин Сполученого Королівства з ЄС не допомагає таким компаніям, як наша, планувати майбутнє», – заявив глава європейського підрозділу Nissan Джанлука де Фіччі.

Читайте також: Токійський суд відмовився відпускати екс-главу Nissan під заставу

Як повідомлялося, Британія повинна вийти зі складу ЄС 29 березня 2019 року.

Проте 28 січня британський парламент проголосував за перегляд умов виходу Британії з Європейського Союзу. Досі представники двадцяти семи країн ЄС виключали можливість внесення змін до угоди про Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-