Парламент Кіпру посилює умови видачі

Парламент Кіпру посилює умови видачі "золотих" паспортів

Укрінформ
Парламент Кіпру в п'ятницю ухвалив закон, яким посилює умови надання громадянства або посвідку на проживання в обмін на інвестиції, так званих «золотих» віз і паспортів.

Про це повідомляє в суботу видання Cyprus Mail.

«Палата представників у п'ятницю ухвалила закон, який дає депутатам право голосу в питанні надання почесної натуралізації і того, кому можуть бути надані золоті візи», - йдеться в повідомленні.

Закон набере чинності 31 січня 2020 року, щоб дати уряду час для розробки нормативних актів.

Кіпру потрібні інвестиції в такі сектори економіки, як дослідження, інновації та сільське господарство, проте громадяни третіх країн, які отримували «золоті» візи і паспорти, фактично "купували" посвідку на проживання, в основному за рахунок придбання дороговартісної нерухомості.

Читайте також: Журналісти випадково "засвітили" домашню адресу канцлера Австрії

У своєму звіті минулого тижня Європейська комісія попередила про те, що програми держав ЄС (включаючи Кіпр) щодо продажу паспортів і віз заможним іноземцям можуть допомогти членам організованих злочинних угруповань в ЄС. Це, в свою чергу, підвищує ризик злочинності, а також відмивання грошей, корупції та ухилення від сплати податків. У звіті ЄС про так звану «інвестиційну міграцію» наголошується на недоліках кіпрських і мальтійських схем, які недостатньо перевіряють походження багатства у бажаючих отримати посвідку не проживання.

Фото: cyprus-mail.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-