Могеріні сподівається на прозорі парламентські вибори в Молдові

Могеріні сподівається на прозорі парламентські вибори в Молдові

Укрінформ
Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні сподівається, що парламентські вибори в Молдові будуть прозорими, вільними і справедливими.

Про це вона заявила в Бухаресті на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Румунії Теодором Мелешкану, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Євросоюз не має права говорити щось з приводу політичного порядку денного або політичних партій країн-партнерів, як ми не робимо цього і в разі держав-членів ЄС. Однак щодо правил гри нам, безсумнівно, є що сказати. Ці правила повинні бути на 100% прозорими, яким Ви довіряєте і при дотриманні всіх демократичних норм », - сказала Федеріка Могеріні.

Читайте також: Могеріні назвала головні здобутки ЄС у відносинах з Україною, Молдовою і Грузією

Вона звернула особливу увагу на те, що у Євросоюзу є методи для моніторингу виборчого процесу разом з такими партнерськими організаціями, як Рада Європи та ОБСЄ, які надають абсолютне значення проведенню вільних, справедливих і прозорих виборів.

Парламентські вибори в Молдові пройдуть 24 лютого. Вперше вони проводитимуться за новою, змішаною системою: 50 депутатів (зы 101) будуть обрані за партійними списками, а решта 51 - по одномандатних округах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-