Могеріні назвала головні здобутки ЄС у відносинах з Україною, Молдовою і Грузією

Могеріні назвала головні здобутки ЄС у відносинах з Україною, Молдовою і Грузією

Укрінформ
Підписання Угод про асоціацію та про всеосяжну зону вільної торгівлі, а також лібералізація візового режиму стали головними досягненнями Євросоюзу у відносинах з трьома державами Східного партнерства - Україною, Грузією і Молдовою.

Про це заявила у Бухаресті Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Румунії Теодором Мелешкану, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми досягли багато чого у відносинах з нашими східними партнерами. Нам вдалося реалізувати три головні цілі, які всього лише кілька років тому здавалися недосяжними. Йдеться про підписання Угод про асоціацію та про всеосяжну зону вільної торгівлі, а також про лібералізацію візового режиму з Україною, Молдовою і Грузією», - зазначила Могеріні.

Читайте також: ЄС відзначив "відмінні" взаємини з Грузією в рамках угоди про асоціацію

Глава МЗС Румунії, в свою чергу, підкреслив, що під час головування в ЄС його країна робитиме все можливе для безперешкодного поглиблення економічної та політичної взаємодії з державами Східного партнерства.

Як відомо, у травні 2019 року в Брюсселі відбудеться засідання, приурочене до 10-ої річниці програми "Східного партнерства", учасниками якої є Україна, Молдова, Грузія, Вірменія, Азербайджан і Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-