Група Е3 створює механізм розрахунків з Іраном

Група Е3 створює механізм розрахунків з Іраном

Укрінформ
Глави МЗС країн групи Е3 - Франції, Німеччини і Великобританії – виступили зі спільною заявою щодо створення спільного механізму розрахунків з Іраном.

Його текст наводиться на сайті МЗС ФРН.

"Франція, Німеччина і Великобританія оголошують про створення INSTEX SAS (Інструменту для підтримки торговельних обмінів), механізму, призначеного для полегшення законної торгівлі між європейськими економічними операторами та Іраном", - йдеться в спільній заяві Жан-Іва Ле Дріана, Хайко Маасу і Джеремі Ханта.

Читайте також: У Ірані поблизу відділку поліції вибухнули дві бомби, є поранені

Вони підкреслюють свою прихильність дотриманню економічних правил Спільного комплексного плану дій (JCPoA) для повного виконання Іраном його зобов'язань щодо ядерної програми, включаючи всеосяжну співпрацю з МАГАТЕ.

У заяві наголошується, що INSTEX приділятиме основну увагу найбільш значущим для іранського народу секторам, зокрема, таким як фармацевтика, медичні прилади, продукти харчування і сільськогосподарські товари.

«INSTEX працюватиме з найсуворішим міжнародним стандартам у питаннях боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, з дотриманням санкцій ЄС і ООН», — йдеться в заяві.

Читайте також: США ввели нові санкції проти Ірану

Е3 підкреслює, що INSTEX має бути відкритим для економічних суб'єктів третіх країн, охочих до торгівлі з Іраном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-