Антоніу Гутерріш став лауреатом премії імені Карла Великого

Антоніу Гутерріш став лауреатом премії імені Карла Великого

Укрінформ
Престижну міжнародну премію Карла Великого нинішнього року присудили генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррішу за внесок у розширення міжнародної взаємодії. 

Офіційна церемонія вручення відбудеться в травні, повідомило в вівторок видання Deutsche Welle.

"Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш удостоєний міжнародної премії імені Карла Великого за 2019 рік. Присудженням престижної нагороди віддається належне заслугам Гутерріша за пожвавлення й зміцнення багатостороннього співробітництва на базі цінностей і цілей Євросоюзу та ООН",- наводить видання заяву комітету премі. Як підкреслили в комітеті, дії Гутерріша базуються на спільних цінностях та переконаннях, які ЄС сформулював для себе в складному глобалізованому світі "з метою сприяння плюралізму, толерантності й діалогу, транскордонній співпраці, а перш за все миру, свободі й демократії".

Церемонія нагородження відбудеться, за традицією, в історичній Коронаційній залі Ахенської ратуші 31 травня в Німеччині.

Читайте також: Патріарху Варфоломію присвоїли звання почесного доктора Києво-Могилянської академії

Премія імені Карла Великого вважається однією з найважливіших європейських відзнак. Вона вручається з 1950 року. Серед попередніх лауреатів були, в тому числі, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, король Іспанії Хуан Карлос І, британський історик Тімоті Ґартон Еш, Папа Римський Франциск, Папа Римський Іоанн Павло II.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-