Угорщина відмовилася вести жорстку лінію проти РФ та Китаю – ЗМІ

Угорщина відмовилася вести жорстку лінію проти РФ та Китаю – ЗМІ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у відповідь на вимогу Вашингтона провадити жорсткішу політику стосовно РФ і Китаю заявив, що його країна прагне вести таку саму нейтральну політику, як і Австрія.

Про це йдеться у статті видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела, повідомляє Daily News Hungary.

"Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан сказав американським дипломатам, що хоче, аби його країна була такою самою "нейтральною, як Австрія", коли Вашингтон наполягає на більш жорсткій лінії щодо Росії і Китаю", - йдеться у повідомленні.

Помічник Орбана зазначив, що Будапешт прагне залишатися відповідальним членом НАТО та цінує безпеку, яку йому гарантує Альянс.

Проте високопоставлений угорський чиновник заявив, що Орбан категорично виступає проти тиску США.

За даними WSJ, Орбан заявив про це послу США в Будапешті під час зустрічі в грудні минулого року.

Як зазначається, протягом останніх тижнів Вашингтон прагне згуртувати союзників по НАТО для протидії потенційному кібершпигунству з боку Китаю, а також протягом багатьох місяців заохочують НАТО до посилення підтримки України на тлі агресії РФ.

Читайте також: Орбан підтримує створення варшавсько-римського блоку євроскептиків

"Орбан відмовився від дій в обох напрямках. Як і інші європейські лідери, він запросив Китай інвестувати в інтернет-інфраструктуру його країни. Він також блокує проведення зустрічей з Україною у НАТО на міністерському рівні, оскільки, як каже його уряд, він хоче, аби в українських школах було більше уроків угорською для угорськомовної меншини України", - йдеться в публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-