США ввели санкції проти головної нафтової компанії Венесуели

США ввели санкції проти головної нафтової компанії Венесуели

Укрінформ
Уряд США запровадив санкції проти головного джерела фінансових надходжень режиму Ніколаса Мадуро – нафтової компанії Petróleos de Venezuela, SA.

Про це офіційно заявило в понеділок міністерство фінансів США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США вводить санкції проти компанії Petróleos de Venezuela, SA (PdVSA), згідно з указом 13850 щодо операцій у нафтовому секторі економіки Венесуели»,- зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що США також блокують активи компанії на суму $7 млрд. Рішення прийнято міністром фінансів Стівеном Мнучиним після проведення консультації з державним секретарем США Майклом Помпео.

«Сьогоднішні санкції допоможуть запобігти подальшим розтратам (режимом - ред.) Мадуро фондів Венесуели, щоб зберегти ці активи для венесуельського народу»,- заявив у цьому зв’язку в понеділок глава Мінфіну США.

Він також наголосив, що обмеження будуть зняті в разі «швидкої передачі контролю тимчасовому президентові або наступному демократично обраному уряду».

Читайте також: Мадуро відкинув ультиматум міжнародної спільноти з вимогою нових виборів

Крім того, OFAC видав ряд генеральних ліцензій, спрямованих на полегшення доступу гуманітарної допомоги народу Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-