Уряд Трампа зняв санкції з компаній Дерипаски

Уряд Трампа зняв санкції з компаній Дерипаски

Укрінформ
Міністерство фінансів США офіційно вивело зі списку санкцій три російські компанії, які асоціювалися з "алюмінієвим" бізнесом наближеного до Кремля олігарха Олега Дерипаски.

Про це повідомив у неділю Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США.

Зокрема, в офіційному повідомленні OFAC ідеться, що запроваджені раніше санкції проти групи EN+, а також компаній "Русал" та "ЄвроСібЕнерго", припинили чинність.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня минулого року Міністерство фінансів США повідомило Конгресу про намір упродовж 30 днів зняти санкції з цих трьох російських компаній. Основною причиною вказувалося, що вони виконали умови формального обмеження контролю з боку російського олігарха Олега Дерипаски.

Читайте також: Нижня палата Конгресу США не підтримала послаблення санкцій проти компаній Дерипаски

Натомість, демократи в Сенаті й Палаті представників виступили проти будь-якого спрощення санкцій США проти Росії загалом. Пізніше, на голосуваннях у Конгресі верхня палата провалила прийняття резолюції, яка забороняла адміністрації робити такий крок. Натомість нижня палата згуртувала і демократів, і республіканців, і проголосувала проти послаблення санкцій. Хоча прийняте Палатою представників рішення не мало обов'язкового характеру, воно продемонструвало ставлення законодавців до політики кабінету Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-