Nord Stream шкодить безпеці України та Польщі - Моравецький

Nord Stream шкодить безпеці України та Польщі - Моравецький

Укрінформ
Будівництво “Північного потоку-2” суперечить європейським нормам і шкодить безпеці України, Польщі та інших країн регіону.

На цьому в інтерв’ю Іnteria.pl заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

“Треба відверто визнати: дві потужні країни, з яких одна є світовою наддержавою – Росія, а інша, Німеччина – четвертою економікою світу, вирішили побудувати газопровід. Ми вважаємо, шо це суперечить європейським нормам. Ми також вважаємо, що це суперечить запевненням про безпеку для цієї частини світу, України та Польщі, і є проявом егоїзму”, - заявив Моравецький.

Читайте також: Польща наполягає: Nord Stream 2 будувати не можна

Він підкреслив, що в цьому питанні необхідні союзники, які “відверто підніматимуть це питання”.

Як повідомляв Укрінформ, газопровід "Північний потік-2" будується з Росії до ФРН в обхід України через Балтійське море. Його довжина становитиме більш як 1200 км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік.

Газопровід будує російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2" через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками "Північного потоку-2" є США, Польща і країни Балтії, застерігаючи, що ЄС потрапить у залежність від російського газу. Однак у Німеччині заявляють, що проект економічний, а не політичний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-