У США затримали екс-радника Трампа у

У США затримали екс-радника Трампа у "російській справі" - CNN

Укрінформ
В американському штаті Флорида ФБР затримало колишнього радника президента США Дональда Трампа Роджера Стоуна у справі про російське втручання у президентські вибори США у 2016 році.

Про це повідомляє CNN із посиланням на адвоката Стоуна.

"Рождера Стоуна було затримано за обвинуваченнями, які були висунуті спецпрокурором Робертом Мюллером та погоджені великим журі присяжних. Його затримало ФБР у п'ятницю вранці у його будинку у Флориді”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє CNN, Стоуна обвинувачують за сімома пунктами. Один пункт пов'язаний з перешкоджанням виконанню обов'язків, п'ять пунктів - щодо надання неправдивих свідчень та один пункт стосується впливу на свідків.

Читайте також: Сенатор Менендес вимагає від Трампа ввести додаткові санкції проти Росії

За словами речника Офіса спецпрокурора США Роберта Мюллера Пітера Карра, Стоун пізніше постане перед федеральним судом у місті Форт-Лодердейл для обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося, спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує можливі зв'язки між представниками кампанії президента США Дональда Трампа та росіянами, вивчає епізод, коли Стоун під час кампанії написав в електронному листі іншому представнику кампанії Трампа про те, що "минулого вечора зустрічався з засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем". Через певний час після цього сайт WikiLeaks випустив матеріал із конфіденційними матеріалами щодо Гілларі Клінтон, які, за твердженнями американських чиновників, були зламані Кремлем.

Сам Стоун заперечив свій зв'язок з Ассанжем, заявивши, що його заява в листі була жартом, а сам він не проводив такої зустрічі і не перебував у той вечір у Лондоні, де переховується Ассанж.

У Сполучених Штатах триває розслідування ФБР на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером зв'язків президентської кампанії Дональда Трампа з російським урядом, а також щодо можливого втручання Росії у президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-