Сенатор Менендес вимагає від Трампа ввести додаткові санкції проти Росії

Сенатор Менендес вимагає від Трампа ввести додаткові санкції проти Росії

Укрінформ
Сенатор-демократ Роберт Менендес звернувся з відкритим листом до президента США Дональда Трампа, нагадавши йому про необхідність виконання законів США та введення другого раунду санкцій проти Росії через інцидент з хімічною зброєю в британському Солсбері.

Текст листа оприлюднений на сторінці Комітету з питань міжнародних відносин американського Сенату, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я пишу, щоб закликати вас накласти передбачені законом санкції проти Російської Федерації за використання нею газу "Новічок" проти Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері (Сполучене Королівство). Я глибоко стурбований тим, що Державний департамент попри офіційно заявлене занепокоєння, що РФ застосувала хімічну зброю під час атаки, не запровадив другого раунду санкцій проти Росії, передбачених Законом про ліквідацію військових засобів хімічної та біологічної зброї від 1991 року", - наголосив законодавець.

Читайте також: США ввели нові санкції проти Ірану

Він підкреслив, що введення нових обмежень проти Росії затримується на понад два місяці.

"Я закликаю вас негайно запровадити ці санкції, щоб гарантувати, що законодавчо передбачений режим санкцій не буде порушений", - зауважив Менендес.

Він також звернув увагу, що Європейський Союз здійснив відповідний крок ще 21 січня, що, за його словами, "вказує на серйозний підхід ЄС до дій Кремля та небажання Європи миритися з грубими порушеннями міжнародного права".

Читайте також: Від Керченської протоки до Солсбері - Столтенберг у Давосі розповів про агресію РФ

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада ЄС запровадила санкції проти чотирьох співробітників ГРУ Росії, серед яких голова відомства та його заступник, за причетність до отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у британському місті Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-