Генсек ООН: Кліматичні зміни - найважливіший глобальний ризик для людства

Генсек ООН: Кліматичні зміни - найважливіший глобальний ризик для людства

Укрінформ
Кліматичні зміни є для людства найглобальнішим ризиком, інші лежать, в першу чергу, в сфері економіки.

Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найважливіший системний ризик на найближче майбутнє - це кліматичний», - сказав Гутерреш.

На його думку, людство програє в боротьбі зі змінами клімату.

Читайте також: Прем'єр Нідерландів назвав три перспективні напрямки розвитку ЄС

Генсек ООН також перерахував найбільш актуальні, з його точки зору, економічні ризики: торгові тертя, які значною мірою є проблемою політичною; набагато більш високі борги, ніж були під час попередньої економічної кризи, і вони заважають країнам досягати цілей розвитку; загальна нестабільність на фінансових ринках.

Гутерреш зазначив, що проблема клімату, міграції, дигіталізації та інші все тісніше між собою переплітаються, вони глобальні, але відповіді на них все більше «фрагментовані», що веде до катастрофи.

Читайте також: Гутерреш назвав виклики та пріоритети ООН на 2019 рік

Генсек ООН визнав, що глобалізація з усіма фантастичними змінами, які вона внесла в життя людей, підвищила нерівність як між країнами, так і всередині самих країн, а нерівність несе в собі ризик потенційних конфліктів.

Сам Гутерреш глибоко переконаний, що на глобальні виклики може бути тільки спільна відповідь, для чого важливі багатосторонні механізми. Зокрема ООН, яка є основним постачальником гуманітарної допомоги. Торік Організація залучила понад $50 мільярдів, тобто більше половини всієї гуманітарної допомоги по всьому світу, надавши підтримку 100 мільйонам людей в 40 країнах.

"Цього року її обсяг потрібно підвищувати", - закликав Гутерреш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-