Сенат США провалив дві спроби припинити

Сенат США провалив дві спроби припинити "шатдаун"

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США в четвер не спромоглася прийняти двох законопроектів, які могли покласти край тимчасовій зупинці уряду (так званому "шатдауну"), що триває в Сполучених Штатах вже понад місяць.

Голосування по жодній ініціативі не змогло набрати необхідних 60-ти голосів законодавців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, в четвер Сенат відхилив ініціативу республіканців, яка передбачала розблокування роботи уряду з одночасним виділенням $5,7 млрд на будівництво нової стіни на кордоні з Мексикою. Саме ця ініціатива президента США викликала опір у демократів. Вони наголошують, зокрема, що Трамп спочатку оголошував популістські обіцянки щодо зведення стіни за рахунок Мексики, а тепер намагається це зробити коштом державного бюджету.

Читайте також: Через шатдаун у США щодня зростає загроза безпеці авіаперельотів

Водночас, сенатори прогнозовано не змогли прийняти в четвер ініціативи демократів, які запропонували просто припинити "шатдаун" на кілька тижнів та продовжити переговори з питання стіни без того, щоб тримати в заручниках 800 тисяч державних службовців.

Читайте також: Рекордний "шатдаун" серйозно загрожує економіці США – експерти в Давосі

Наразі жодна законодавча ініціатива, пов'язана з державним бюджетом США, не може бути ухвалена без потужної двопартійної підтримки, яка потребує мінімум 60 голосів.

Нагадаємо: наразі у 100-мандатному Сенаті 53 місця зберігають республіканці, 45 – демократи, ще два голоси мають незалежні законодавці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-