Через шатдаун у США щодня зростає загроза безпеці авіаперельотів

Через шатдаун у США щодня зростає загроза безпеці авіаперельотів

Укрінформ
Американські профспілки пілотів, авіадиспетчерів і бортпровідників закликали Конгрес і Білий дім негайно припинити шатдаун, адже щодня зростає загроза безпеці авіаперельотів.

Про це йдеться в спільній заяві профспілок.

“Задля уникнення подальших перепон для нашої авіаційної системи ми закликаємо Конгрес і Білий дім ужити всіх необхідних кроків для негайного припинення шатдауна”, - йдеться у заяві.

Профспілки також додали, що через шатдаун виникає все більше побоювань щодо безпеки працівників, авіаліній та пасажирів.

Вони також зауважили, що нині не тільки дуже важко вирахувати всі ризики в авіаційній галузі, а й передбачити момент, коли вся система може повністю обрушитися.

Читайте також: ФБР попередило, що "шатдаун" шкодить національній безпеці

Зазначається, що у декількох великих американських аеропортах вже закрилися контрольно-пропускні пункти, інспектори з безпеки та федеральні службовці не виходять на роботу, а ті, хто все ж таки працює, виконують свої функції без оплати праці.

Як відомо, часткове припинення фінансування американського уряду розпочалося в ніч проти 22 грудня, після того як Конгрес відмовився задовольнити вимогу президента щодо виділення $5,7 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою на виконання його передвиборчої обіцянк. У результаті, близько 800 тис. державних службовців вже місяць не отримують зарплату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-