Меркель назвала енергетичну революцію одним із викликів для Німеччини

Меркель назвала енергетичну революцію одним із викликів для Німеччини

Укрінформ
Перед Німеччиною сьогодні стоять три основних виклики, серед яких енергетична революція.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у середу на Економічному форумі в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перед Німеччиною стоять три виклики, дуже тісно пов'язані з її майбутнім: питання енергетичного повороту, ...оцифровка,... демографія", - сказала Меркель.

У тому, що стосується енергетики, вона сказала, що Німеччина буде прагнути до диверсифікації постачань енергоносіїв, експортуючи їх не лише з Росії, яка є головним постачальником природного газу, а й зі США, які готові постачати скраплений газ, та з інших джерел. Основним же елементом енергопостачання ФРН стане, за словами Меркель, відновлювальна енергетика.

"Треба чесно сказати: нам доведеться споживати більше природного газу", - сказала вона. Меркель додала, що Німеччина реалізує свої плани дуже повільно, це стосується, зокрема, будівництва трубопроводів. "Ми маємо прискоритися, не порушуючи законів", - заявила вона.

Серед глобальних викликів канцлер назвала проблему з оцінкою даних, їх захистом; етичні аспекти розвитку штучного інтелекту, біоетичні питання.

Меркель вважає, що Європа зараз знаходиться на шляху, "на якому немає гарантії успіху", на якому вона стоїть перед економічним домінуванням, з одного боку, США, а з іншого - Китаю, двох великих полюсів впливу в сьогоднішньому світі. Європа в таких умовах змушена шукати союзників, підкреслила вона. При цьому Меркель зазначила, що у ФРН немає уніфікованої, стандартної політики по відношенню до США, Китаю або Росії. "Нам потрібні гнучкі інструменти у відносинах", - сказала канцлер.

Читайте також: Brexit у Давосі назвали тривожним сигналом для ЄС

Вона вкотре виступила за багатосторонність у міжнародних відносинах, здатність до компромісів і проти принципу "мої інтереси передусім". "Глобальна архітектура буде функціонувати лише в тому випадку, якщо ми будемо здатні до компромісів", - переконана вона. Меркель закликала враховувати інтереси інших у власній національній політиці.

Також глава німецького уряду торкнулася теми необхідності реформувати міжнародні структури та інституції так, щоб вони відображали сьогоднішні реалії і щоб був відновлений баланс сил у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-