Глава МЗС Австрії виключає війну з Іраном

Глава МЗС Австрії виключає війну з Іраном

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль переконана, що попри напруження на Близькому Сході та у міжнародних відносинах, справжньої війни з Ісламською Республікою Іран не буде.

Про це очільниця австрійського МЗС заявила у середу під час панельної дискусії в рамках Давоського економічного форуму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я переконана, справжньої війни з Іраном не буде", - заявила Кнайссль, коментуючи запитання про можливість війни в Ірані.

За словами Кнайссль, раніше, коли вона була науковцем і неодноразово виступала з лекціями як у Тель-Авіві, так і в Тегерані, то постійно то тут, то там також лунало "ось-ось буде війна", але насправді це така "музична увертюра і нічого не відбувається".

Австрійський міністр переконана, що війна проти Ірану "не слугує інтересам жодної зі сторін, і не йде на користь США також".

Читайте також: Нетаньягу: Хто погрожує знищити нас, відповідатиме за свої слова

У цьому плані вона вказала на одне з викриттів Wikileaks, згідно з яким саудівська сторона просила США у 2009 році напасти на Іран, однак американський міністр оборони заявив, що це – не в інтересах Сполучених Штатів.

"Я переконана, що війни з Іраном не буде. І я також переконана, що з часом ми побачимо, що концепція зміниться у плані того, з ким можна працювати в регіоні", - заявила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-