Справа МН17: у Нідерландах підписали меморандум про фінансування суду

Справа МН17: у Нідерландах підписали меморандум про фінансування суду

Фото
Укрінформ
У Гаазі підписано міжурядовий меморандум щодо фінансування судового переслідування винних у катастрофі рейсу МН17.

З української сторони документ підписав посол у Нідерландах Всеволод Ченцов, повідомляє кореспондент Укрінформу у Гаазі.

Меморандум уклали п’ять країн, правоохоронні органи яких беруть участь у роботі Спільної групи з розслідування катастрофи літака рейсу MH17 17 липня 2014 року (JIT), а саме: Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна.

У Нідерландах підписали меморандум про фінансування суду у справі МН17 / Фото: Ірина Драбок

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 27 грудня 2018 року схвалив проект міжурядового меморандуму щодо фінансування судового переслідування винних у катастрофі літака Boeing 777 рейсу МН17 компанії “Малайзійські авіалінії”, що сталася 17 липня 2014 року на Донеччині.

Читайте також: Прокуратура РФ не бачить підстав допитувати росіян щодо катастрофи МН17

Зазначається, що засновується Комітет фінансового нагляду, до складу якого будуть входити представники урядів Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України та урядів тих держав, громадяни яких постраждали у катастрофі і які здійснили фінансовий внесок у судовий розгляд.

Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група під час розслідування встановила, що літак у небі над окупованою частиною Донбасу збив екіпаж зенітно-ракетного комплексу "Бук", який стоїть на озброєнні російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-