Прокуратура РФ не бачить підстав допитувати росіян щодо катастрофи МН17

Прокуратура РФ не бачить підстав допитувати росіян щодо катастрофи МН17

Укрінформ
Заступник генпрокурора РФ Микола Винниченко заявив, що "немає ніяких підстав для допиту" росіян, яких міжнародні слідчі групи вважають причетними до катастрофи Boeing рейсу MH17.

Про це він заявив в інтерв'ю РІА Новості.

"Так, ми чули про прізвища різних російських громадян, які циркулюють у ЗМІ та інтернеті, у прив'язці до катастрофи МН17. Так само, як і чули спростування цієї інформації і самими, так би мовити, "обвинуваченими", й іншими журналістами. Важливо одне - на сьогодні не надано реальних доказів причетності будь-яких громадян РФ до трагедії Boeing. У зв'язку з цим немає ніяких підстав для допиту кого-небудь із наших громадян у цій справі", - сказав Винниченко.

Представник Росії також укотре негативно висловився про можливість створення за рішенням Ради безпеки ООН міжнародного трибуналу для покарання винних в аварії МН17. "Ми вважаємо, що спочатку необхідно завершити слідство, а вже потім приймати рішення щодо форми суду", - заявляє заступник генпрокурора РФ.

Читайте також: Міжнародне розслідування катастрофи MH17 виходить на фінальну стадію — ГПУ

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року група Bellingcat спільно з виданням Insider з'ясувала, що одним із фігурантів справи про катастрофу Boeing міг бути російський генерал-полковник, головний інспектор Центрального військового округу Микола Ткачов з позивним "Дельфін". Bellingcat спиралася на прослуховування розмов, де також фігурував Андрій Іванович з позивним "Оріон".

Заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук в інтерв'ю Укрінформу інформував, що у справі збитого "Боїнга" MH17 фігурують 120 осіб. Основний судовий процес над підозрюваними в катастрофі літака проходитиме в суді Нідерландів. У той же час країни-учасниці Міжнародної слідчої групи в рамках свого кримінального провадження також зможуть звертатися з позовами до своїх національних судів.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing було збито ракетою серії 9М38, яка застосовується в зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доставлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР".

До Міжнародної слідчої групи (JIT), що розслідує катастрофу рейсу MH17, входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-