У Росії порушили справу проти Twitter і Facebook

У Росії порушили справу проти Twitter і Facebook

Укрінформ
Роскомнагляд завів адміністративну справу проти Twitter і Facebook, заявивши, що вони не представили конкретної відповіді про локалізацію персональних даних у РФ.

Про це повідомляє інформагентство Rambler News Service (RNS) із посиланням на прес-службу відомства.

«Компанії, що управляють соцмережами Facebook і Twitter, надали формальні відповіді на наші вимоги підтвердити локалізацію персональних даних російських користувачів у Росії. Вони не містять конкретики ні про фактичне виконання законодавства на поточний момент, ні про терміни виконання даних норм у майбутньому», - заявили у Роскомнагляді.

18 січня Роскомнадгляд повідомив, що отримав відповіді від Facebook і Twitter на вимогу регулятора надати відомості про зберігання персональних даних росіян.

Про перевірку соцмереж Роскомнагляд повідомляв на початку 2018 року. Відповідно до закону, дані росіян мають зберігатися тільки на території країни, однак Facebook і Twitter зберігають дані за кордоном.

Читайте також: Роскомнагляд відновив блокування проксі для Telegram

Наприкінці року глава Роскомнагляду Олександр Жаров повідомляв, що регулятор направив запити у компанії - вони повинні були надати відповіді до 17 січня включно.

Згідно зі статтею 19.7. КоАП РФ, на соцмережі за неподання відомостей може бути покладено штраф від 3 до 5 тис. рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-