У Гданську попрощалися із загиблим мером

У Гданську попрощалися із загиблим мером

Фото, відео
Укрінформ
Десятки тисяч мешканців Триміста (Гданськ, Гдиня, Сопот) та гостей з усієї Польщі та закордону у суботу прощаються із загиблим в минулий понеділок від ножових поранень мером Гданська Павелом Адамовичем.

Мера Гданська урочисто поховають в Маріацькому костелі міста, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Поляки масово вийшли в центр міста з національними прапорами, портретами мера, квітами.

Прощання із мером Гданська / Фото: Юрій Банахевич. Укрінформ

У місті вжито підвищених заходів безпеки, рух у центральній частині обмежено.

Заупокійна меса і церемонія прощання з мером транслюється на польських інформаційних телеканалах. Жителі міста можуть слідкувати за нею також з великих екранів, розташованих у кількох місцях Гданська.

Україну на урочистій церемонії поховання представляють посол України в РП Андрій Дешиця та консул України у Гданську Лев Захарчишин.

Як інформувалося, на 53-річного Адамовича, який був мером Гданська упродовж 20-ти років, скоєно замах у минулу неділю під час урочистого завершення щорічної благодійної акції “Великий оркестр святкової допомоги”. Від отриманих ножових поранень мер помер у понеділок.

Читайте також: Мера Гданська поховають сьогодні у Маріацькому костелі

Напад скоїв 27-річний чоловік, який під виглядом представника ЗМІ без перешкод вийшов на сцену і завдав меру мінімум два удари ножем в область серця. Він був затриманий на місці, але встиг крикнути в мікрофон, що раніше був нібито несправедливо ув'язнений з вини опозиційної партії "Громадянська платформа", членом якої був Адамович. Чоловіка заарештовано на три місяці.

Після цього по всій країні відбулися багатотисячні мітинги проти ненависті у публічному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-