Росія не направлятиме делегацію у ПАРЄ цьогоріч

Росія не направлятиме делегацію у ПАРЄ цьогоріч

Укрінформ
У Російській Державній думі одноголосно вирішили не направляти делегацію Росії в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ), що зафіксовано у заяві «Про ситуацію навколо російської участі в Парламентській асамблеї Ради Європи».

Про це повідомляється на сайті Держдуми РФ.

"У ситуації, що склалася, Державна дума не бачить підстав для повернення російської делегації в ПАРЄ і відновлення сплати РФ внесків до бюджету Ради Європи. У зв'язку з цим депутати Держдуми заявляють про недоцільність направлення заявки на підтвердження повноважень членів російської делегації в ПАРЄ в 2019 році", - йдеться в документі.

Рішення одноголосно підтримали всі політичні фракції Держдуми.

Раніше спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що в нинішній ситуації Росії не має сенсу повертатися до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Напередодні Рада федерації РФ також прийняла заяву, в якій заявила про відсутність підстав для направлення заявки на участь російської делегації в роботі чергової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у січні 2019 року.

Читайте також: Росія не подаватиме заявку на участь у сесії ПАРЄ

Як відомо, після початку агресії Росії проти України у 2014 році права російської делегації в ПАРЄ було обмежено, включаючи позбавлення права голосу. Відтоді РФ припинила платити внески до бюджету Ради Європи.

За статутом Ради Європи, якщо до червня цього року російська сторона не відновить виконання своїх фінансових зобов'язань, РФ можуть позбавити репрезентаційних прав в цій організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-