У Берліні питання відтермінування Brexit пов'язують з європейськими виборами

У Берліні питання відтермінування Brexit пов'язують з європейськими виборами

Укрінформ
Питання про можливе перенесення дати виходу Великої Британії з ЄС пов'язане, у тому числі, і з виборами до Європарламенту наприкінці весни 2019 року.

Про це сказав міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас, відповідаючи на питання депутатів у Бундестазі в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання, до якого часу можливе перенесення дати, пов'язаний, не в останню чергу, з виборами до Європарламенту 26 травня», - сказав Маас.

Він нагадав, що минулого вівторка порушував це питання у ході зустрічей в ЄП у Страсбурзі. Чисто формально, вважає Маас, можна продовжити обговорення терміну, доки новооизбранный парламент проведе своє перше засідання. Нагадаємо, згідно з попереднім планом, Brexit має бути оформлений 29 березня 2019 року.

Глава німецького зовнішньополітичного відомства також зазначив, що питання в тому, чи представить Велика Британія відповідну пропозицію. Якщо така надійде, її буде обговорено на рівні ЄС, запевнив Маас. Для уряду ФРН при цьому важливо розуміти, якою буде мета такого продовження: відстрочка заради відстрочки або заради результату: ще раз обговорити угоду, домогтися більшості у парламенті, або провести новий референдум.

Читайте також: Парламент Британії не підтримав відставку уряду Мей

Відразу після новин і Лондона Маас висловив розчарування з приводу того, що британські депутати «не прояснили, чого вони насправді хочуть, стало ясно лише, чого вони не хочуть». Цього недостатньо, вважає міністр.

Він особисто вважає, що вже підготовлену угода навряд чи може бути змінено, оскільки і для такого компромісу сторони серйозно пішли одна одній назустріч.

Міністр також сказав, що в будь-якому випадку Німеччина готова як до врегульованого, так і до «жорсткого» Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-