Отруєння Скрипалів: санкції ЄС отримали четверо ГРУшників

Отруєння Скрипалів: санкції ЄС отримали четверо ГРУшників

Укрінформ
Посли країн-членів Євросоюзу схвалили запровадження санкцій проти чотирьох офіцерів російського ГРУ, які причетні до отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері.

Про це повідомляє брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Тwitter.

"Посли ЄС сьогодні погодилися щодо запровадження санкцій проти чотирьох офіцерів ГРУ, включаючи двох "туристів" у Солсбері", - написав він.

За словами журналіста, санкції мають схвалити міністри країн-членів ЄС у понеділок.

Йозвяк додав, що до санкційного списку також будуть внесені п’ятеро громадян Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у британському Солсбері і госпіталізовані з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент «Новічок» російського походження.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Британії правильно ідентифікували речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Читайте також: ОЗХЗ рекомендує включити “Новічка” до списку хімзброї

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння "Новічком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - «Олександр Петров» (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-