ОЗХЗ рекомендує включити “Новічка” до списку хімзброї

ОЗХЗ рекомендує включити “Новічка” до списку хімзброї

Укрінформ
Виконавчий комітет Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) рекомендує включити нервово-паралічну речовину "Новічок", який був використаний у березні 2018 року для отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, до списку Конвенції з заборони хімічної зброї.

Про це повідомляє представництво Великої Британії в організації у Twitter.

"Значного прогресу досягнуто щодо включення небезпечних хімічних речовин, зокрема тих, які були задіяні в Солсбері, до Конвенції з заборони хімічної зброї. Виконавчий комітет рекомендував схвалити пропозицію. У країн-членів тепер є 90 днів для висловлення заперечень", - йдеться у дописі.

У британській місії зазначили, що пропозиція була подана Канадою, Нідерландами та США.

Читайте також: У Британії є докази, що Кремль причетний до щонайменше ще двох убивств - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент «Новічок» російського походження.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Британії правильно ідентифікували речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Пізніше 30 червня сталося отруєння "Новічком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - «Олександр Петров» (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-